A mérkőzés előtt szokásos módon találkozott blogunk kicsiny csapata, ahol a kincstári célpesszimista mondatok elhangzása után, szépen megjósoltuk a meccset, szerencsére nem tévedtünk. Bimbi biztos volt a sikerben és kedvence Bacsa jó játékában, Dalmatie tutira mondta, hogy kapunk egy tizit és, hogy Futács ha gólt szerez azt fejjel fogja, én pedig ahogy itt is írtam kommentben, éreztem, hogy ez Futács meccse lesz. Bejött.

2011. május 28. Sosem felejtjük el azt a napot, hiszen aznap jutott vissza csapatunk az Nb1-be egy mezőkövesdi vereség után. Mi hárman attól naptól utáljuk úgy igazán a matyó csapatot, ezért nagyon vártuk, hogy végre visszavághassunk nekik. A felfokozott hangulatra csak rátett, hogy azóta már új edző dirigál Kövesden, a rendkívül szimpatikus és mindig visszafogott Véber Gyuri.

Álmos kezdés, kövesdi helyzetek. Rados védéseire volt szükség, hogy felébredjen a csapat ezen a tipikus „azelsőgólignehéz” meccsen. Utána már ment minden, úgy ahogy az meg vagyon írva. Jajj szegény Véber Gyuri meg a bíróra fogta a zakót, neki legyen mondva.

Néhány el nem hanyagolható dolog:

–          Rados és vele együtt a csapat közel 560 perce nem kapott gólt, ami nem hogy csapatrekord, de szerintem az Nb1-ben is lassan egyedülálló (bár nem néztem utána)

–          6 győzelem zsinórban, 7 meccs veretlenül. Már-már a 2011-es tavaszi hadjáratra emlékeztet.

–          Abdou lecserélése kicsit érthetetlen volt, reméljük, jól van.

–          Kostic-ot egy kicsit féknek érezzük, de Elek sem tudott pluszt hozzátenni a helyén.

–          Gohér Gerinél nagyon jó helyen van a szalag.

–          Nem ez volt Futács legjobb meccse itt, de a két gólt nem kell magyarázni.

–      Bacsa nagyon jó csere volt ismét, kíváncsian várjuk, hogy kezdőként is tudja-e ezt hozni. Még a végén Bimbi is megszereti.

–          A meccs legjobbja egyértelműen Barczi, Nikházi egy picit többet vállalt mint kéne.

–          Tisza Tibi végig a padon nézte végig ezt az 5-0-t. Tisza who?!

–          Szemre 6-7 ezren voltunk, papíron 5705. Körmöndi, hogy is van ez a teltház program?

–          A hangulaton meglátszik az ultrák hiánya, a szpíker ne játsszon capo-t!

–        Két nagyon fontos meccs jön idegenben, ne a fradi meccs legyen a téma! Ne legyen hype, mert akkor biztos a bukás.

–          Ennyire jó és magabiztos Diósgyőrt talán mi még sohasem láttunk.

Hajrá Diósgyőr!

p.s. Kommentben jöhetnek a ti pontjaitok is!