„Örökké nyomatjátok a twittert! Minek az, így is fenn vagyok már ezer helyen” halljuk az építő kritikát. Mivel sokan még mindig nem ismerik ezt az oldalt azoknak egy rövid poszt, hogy miért is érdemes regisztrálni és követni minket. Kezdjük az elején:

Mi az a twitter: Egy közösségi oldal, ahol maximum 140 karakterben oszthatsz meg dolgokat. Elsősorban különböző gondolatokat, üzeneteket, de fényképeket és videókat is gyorsan fel lehet tölteni.

Miért jó: Mert gyors és lényegre törő. Főleg okostelefonra lett kitalálva, hogy gyorsan és egyszerűen tudj megosztani dolgokat, de asztali gépről is használható.

Miért regisztráljak: Mert olyan tartalmakat találsz, rajta amit máshol nem. Követhetsz minket is, ha olyan dolog jut eszünkbe, ami nem ér meg egy egész posztot oda fogjuk kitenni. Itt más típusú az üzenő fal a facebookhoz képest, csak azokat látod, akiket te akarsz, aki téged bejelöl és ismerősöd még nem feltétlenül kell olvasni a hülyeségeit, csakis azokét, akiket te követsz (follow). Például a DVTK hivatalos twittercsatornája is kifejezetten jó, az elő meccsközvetítéseket is ott tudod a legjobban követni, ha nem vagy ott a meccsen és nem vagy tv közelben sem. Sok futballistát is nyomon lehet követni, a mennyeiben még nem annyira elterjedt, de ha érdekel a biszem-baszom is sok sztárt közvetlenül követhetsz.

Mi az a hashtag (#): Ha valamit #-el jelölsz az egy külön üzenő falat képez, ahol egymásnak teljesen ismeretlen emberek beszélgethetnek azonos témáról. Mi is külön #-et használunk, ha a bloghoz vagy a blog olvasóihoz szólnátok (vagy közvetlenül nekünk) akkor a tweet végére írjátok oda #amigelekenblog. Ha minden dvtk szurkolót szólítanátok meg #dvtk és máris minden szurkolótárs látja. Egyszerre többet is lehet írni pl: Hajrá Diósgyőr, ma legyőzzük a Paksot #dvtk #amigelekenblog.

Már csak ezért is érdemes regisztrálni, mert ha nem akartok nem muszáj semmi adatotokat megadni, nem kell posztolni semmit, nem kell, hogy titeket kövessenek, be tudjátok állítani úgy, hogy csak ti nézelődjetek rajta.

Ma például a paksi túránk élményeit és a meccs érdekességeit ott és azzal összekötött instagram-al fogjuk közvetíteni, a @dvtkeu meg konkrétan a meccset!

Gyertek, kövessetek minket kb d.u 3tól folyamatosan csiripelni fogunk fényképpel kiegészítve!

 Amíg élek én blog Twitter

Amíg élek én blog Instagram

ps.: Sajnos az új betűtípust egyelőre nem tudtuk beállítani, igyekszünk!