“Szokásos” meccs előtti rövid szösszenet. Megpróbáljuk eltalálni az aktuális kezdőt és azt, hogy mi lehet ami ma este sikerre visz.  Szivics pénteki nyilatkozatából arra lehet következtetni, hogy lesz némi változás a múltheti bajnokihoz képest.  Katt a folytatásra!

Kizárásos alapon haladva, a kapus és védelem adott, nem hinném, hogy Eperjesi visszakerülne Vági helyére. Geri hetek óta remekel, ahogy a Vadász Kádár középső duó is. Vadászt megint megdicsérném, Simon levegőt nem kapott mellette (se). Előttük Abdou helye megkérdőjelezhetetlen, kár, hogy komolyabban nem érdekli a srácot a futball, sokra vihette volna, így azonban nekünk tökéletesen megfelel. Elek is kezdeni fog, talán megtalálja azt a formát, amiért anno jogosan került a válogatottba. Kostic kedvező eredmény esetén egy támadó játékos helyére érkezhet az utolsó 20 percben.

A támadószekció az ahol variálni fog a Mester. Futács, Barczi, Nikházi, Bacsa, Tisza, Batioja, Gosztonyi. Hét játékos a maradék négy helyre.

Futács és Barczi helyét jelenleg megkérdőjelezhetetlennek tartom. Bacsa azt gondolom ma újra csereként fog nagy segítségünkre lenni. Valamiért azt érzem, Nikházi lehet ma nem fog kezdeni. Most lehet sokan felkapják a fejüket, de valami azt súgja Tisza fog kezdőként kifutni a pályára. Tibi talán rájött, hogy nem lenne jó ha Rudi sorsára jutna, mintha kicsit elkezdett volna kaparni. Az utolsó helyre pedig jöhet a meglepetésember Goszi, mégpedig azért, mert ez egy fizikálisan nagyon kemény meccs lesz, a jobboldalon elég sok feladatot tudna adni Halmosinak, akit így kvázi kitudnánk venni a támadásból, ami nem hátrány.

Rajic – Vági, Vadász, Kádár, Gohér – Abdou, Elek – Gosztonyi 70% (Batioja 30%), Barczi, Tisza 51% (Nikházi 49%) – Futács.

Hogy mi lesz a kulcs? Radót nem kell bemutatni, 9 gólnál jár a srác, kiharcolt már 4db 11-est (igaz a Hali ellen is 4-et fújtak már, ellenünk még nem fújtak, egyet viszont kaptunk már), sokat és jól cselez, nagyon gyors. A Debrecen meccs kivételével az ellenfeleinknek nem sok helyzete volt ellenünk, nem véletlen, hogy hét meccse nem kapunk gólt. Ha úgy játszunk mint Pakson nehéz lesz velünk mit kezdeni, kondiba fogjuk bírni, nem lesz gond. A Haladás minden hazai meccsén kap gólt, de összesen csak kettő olyan eset volt idén, hogy érintetlen maradt a kapujuk. Igaz, otthon minden meccsen rúgnak is, sőt mindössze a szintén betonbiztos védelemmel rendelkező Vidi ellen nem találtak a kapuba (legalábbis érvényesen, mert rúgtak egy les gólt, amit jogtalanul nem adtak meg).

A képlet úgy fest, hogy papírforma alapján fogunk gólt szerezni (mindössze a Loki ellen nem tettük), az eddigiek alapján a Hali is jó eséllyel pályázik erre, bár ilyen csapatvédekezést bemutató együttessel szemben (Vidi), nem sok sót ettek meg. Ha Radót távol tudjuk tartani a kaputól, ha sok apró szabálytalansággal keserítjük az életét, ha Abdou/Kádár mondjuk egyszer tekintélyt parancsolóan odalép, talán nem lesz kedve fickándozni. A kontráink, a letámadásaink nagyon veszélyesek, a pontrúgásainkat kellene hatékonyabban elvégezni, mert rendre sok szögletet rúgunk, számos oldalszabadrúgást, de eddig viszonylag kevés gólt értünk el belőlük. Igaz az akciógólok (11) tekintetében elsők vagyunk a bajnokságban. Szóval nincs mitől félnünk, de ebben a meccsben az is benne van, hogy megszakad a győzelmi sorozat, sőt akár vereség is lehet (bár erre gondolni sem akarok), de ettől függetlenül a játékra vagyok kíváncsi, ha ugyanúgy nyomjuk mint múlt héten, de Rózsa bravúrt bravúrra halmoz, rúgunk két kapufát, az ellenfél meg egy öngóllal győz, akkor sem leszek kevésbé lelkes. Talán, hogy a nyomás enyhüljön a fiúkon, talán egy 0-0 lenne a legjobb, na jó inkább nyerjünk!

Az idei legnehezebb meccsünk lesz, 130%-os koncentrációval fogunk játszani és behúzzuk ezt is, mégpedig ellentmondást nem tűrően.

Gyerünk srácok, mutassátok meg mindenkinek kik vagytok!!!

hiszem