Azt hiszem mostanra jutottam el odáig, hogy meg tudjam emészteni a hétvégén látottakat, hogy magamhoz térjek a pofontól amit kaptunk és, hogy egyáltalán írni tudjak a Fradi meccsről. Nem, nem magyarázatot akarok találni a vereségre, vagy okokat keresni arra, hogy mi miért történt aznap, pusztán feledni és továbblépni…

Anno, még valamikor szeptember végén, a kaposvári győzelmet követően sejlett fel bennem a gondolat, hogy végre tényleg összeállt a csapat és megy a szekér, csak aztán nehogy később hangzatos vereséggel szakadjon meg a nagy sorozatunk. Épp a Fradi elleni meccsre gondoltam. Tudtam, hogy nagy felhajtás, hurrá hangulat övezi majd körül a meccset, ami sosem jó. Nagy sorozat, olyan mint az olasz AS Roma csapatának, vagy mint a katalán Barcelonáé. Elég erős hasonlatok voltak ezek, s talán ez a része is túl lett lihegve csakúgy, mint tavaly, vagy azelőtt, amikor a Fradi Miskolcra látogatott. Mi az a Fradi? A mérkőzés előtt mi a másodikok voltunk, a Fradi, meg majdnem romokban a tabella középső részéhez tartozott. Miért nem lehetett így hozzá állni, így készülni erre a meccsre is, mint mindegyik másra? Sosem fogom megérteni.

Sajnos már a Hali ellen sem azt a Diósgyőrt láttam futballozni, mint azelőtt. Nem voltunk már olyan magabiztosak és a játék is hagyott bőven kivetni valót maga után. Az azonban, amit a Fradi ellen láthattunk, katasztrofális volt.Máig nem tudom megmondani, hogy miért? Olyan előjelekkel (csapategység, jó sorozat, önbizalom, stb.), amivel várhattuk ezt a meccset és azzal az első percben szerzett góllal nem így kellett volna, hogy alakuljon a mérkőzés. 1-4! Nem bántok, nem védek senkit. Szerintem Szivics és a játékosok megoldják a helyzetet és hétvégére 100%-os állapotba kerül a csapat!

9985

Lényeg a lényeg, el kell felejteni! Úgy, ahogy nem is kellett volna ekkora hajcihőt csapni a Fradi meccs előtt, úgy nem kell tragédiáról sem beszélni a meccset követően! Épp egy kedves barátom mondta ma nekem, hogy talán aláírná azt, ha tudná, hogy csak minden tizedik meccsünkön kapunk majd ki. Érdekes gondolat… Na, de komolyra fordítva a szót. Az igazi nagy vizsga szerintem most jön. Most dől el, hogyan tudja túl tenni a csapat magát a zacskón, és fel tud-e állni a padlóról. Mert fel kell, és Pécsett győzni kell! Győzni kell, mert tudunk focizni, kreatívak a srácok és képesek visszatalálni a csúcs felé vezető útra. Sokunknak nem is az fáj talán, hogy kikaptunk, hiszen egyszer minden sorozat megszakad, hanem az, hogy épp a média által “hájpolt” Fraditól kaptunk ki… Mert tényleg nincs semmi baj! Elvesztettünk egy meccset. Kész. Ennyi történt! Dobogós a csapat, három pontra a Viditől! Gondoltuk volna ezt a szezon előtt? Vagy amikor négy gólt kaptunk a Lokitól? Nyitva hagyom a kérdést.

Post scriptum: Az MLSZ tevékenységéhez nem fűznék inkább hozzá semmit. Sokak, sok helyen leírták már a véleményüket.

Hajrá Diósgyőr!