Onnan kell folytatnom ahol múlt héten befejezetem, sajnos. A fradi meccs elemzését ott hagytam abba, hogy Szivicsnek fel van adva a lecke, amit ő talán egójából fakadóan kicsit félreértelmezett. Nagyon meg akarta mutatni, hogy márpedig ő nagy taktikus, és hogy bele mer nyúlni a csapatba. Számítottunk rá, hogy valami ilyesmi készül, de ekkora földindulásra talán csak szerzőtársam Dalmatie számolt, aki bő 3 órával a meccs előtt felsorolt egy kezdőt, amely teljesen megegyezett azzal, ami kifutott a pécsi gyepre. Kár, hogy nem twitteltük ki, de sajnos túl hamar kezdtünk alapozni a meccsre… (A hangonyi pizzéria alkalmazottaitól és vendégeitől ezúton is elnézést kérünk…)

Mikor valóban realizálódott az agyamban is a kezdő a következő hagyta el a számat: „Ez meg mi a …. …. ….?! Hát hülye ez …….?! Igazad volt Zsolti bmeg.” Lássuk vizuálisan is talán úgy jobban átjön a változás mértéke:

DVTK-FTC és PMFC-DVTK taktika

DVTK-FTC és PMFC-DVTK taktika

Számomra sokkoló, hogy ilyet meg mert húzni Szivics. Tulajdonképpen, az ábrából is látszik, mindössze 2 ember maradt meg ugyan azon a poszton, mint az FTC ellen, plusz még 3-an más helyen, 6-an pedig teljes változást jelentettek az egy héttel korábbi kezdőcsapathoz képest. Nem csoda, hogy az össze-vissza rohangáló játékosaink között már a 3. percben vezetett ez a rendkívül gyenge Pécs.

Nem hittem el, de mégis igaz volt, Abdou és Barczi nélkül kezdtünk. Ráadásul teljesen bebizonyosodott az, amit már az előző posztban is taglaltam, miszerint a szélső védekezés nem csak a szélső hátvédek személyétől függ. (Ezúton is köszönöm a kritikákat és a hozzászólásokat, a felvetésekre itt a posztban is válaszolok.) Vadász ugyanazt a bizonytalanságot hozta magával a szélen, mint régen (mikor visszakerült középre ismét rendben volt), Husic pedig tőlem mehet is a télen. Egyszerűen nem alternatívája Gerinek, nem volt véletlen a csere sem. A lényeg, hogy a két hátvéd váltása sem hozott sikert, továbbra is szar a szélső védekezésünk. A kezdőcsapatokat bemutató rajzon jól látszik milyen magányosak is szegénykék. Ezen felül megpróbáltam felrajzolni azt is, hogy valójában merre mozogtak játékosaink. Az eredmény katasztrófa, ismét csapatként buktunk meg:

PMFC-DVTK valójában

Gosztonyi, hogy mit keres a baloldalon továbbra sem értem, olyan jól és lendületesen tért vissza a sérülésből, most pedig ismét csak többen vagyunk vele. Batioja-val kapcsolatban továbbra is tartom, nincs helye itt, amit az elején kihagyott arra pedig szavak is alig vannak. Hihetetlen, hogy végigjátszotta az egész meccset, hiszen egyetlen egy értelmes megmozdulása sem volt. Kádár magasan a legrosszabb meccsét hozta itt, míg Elekről kiderült ő is akkor tud a leghatékonyabb lenni, ha Abdou mellette van. (igaz ez a Kádár-Vadász kettősre is) Kostic elment, Bacsát meg most hiba volt lecserélni (elfogadható volt és szép gólt lőtt), mert akinek tényleg nem ment az Futács volt. Lehet, hogy a nehéz talaj is benne volt ebben, mert mikor a hali ellen játszottunk (ugyan ilyen pályán) akkor hasonlóan gyenge teljesítményt nyújtott, itt van erre a fantasy-s adatlapja, kiválóan látszik:

fantasy.mlsz.hu - Futács Márkó adatlapja

fantasy.mlsz.hu – Futács Márkó adatlapja (képre kattintva nagy lesz)

Márkóval kapcsolatban is ki kell találni valamit, mert egyelőre elég rapszodikus a teljesítménye. Ha hamar besárgul, sokat veszít a hatékonyságából, ráadásul a bírók is rászálltak.

A meccsről még annyit, hogy a cserék most jól sültek (nem is sülhettek rosszul) Barczi nagyon jó volt, de az én nézőpontomból nagy kudarc és csalódás, mind a mutatott játék, mind pedig a megszerzett 1 pont. Nem tetszik, hogy azt kommunikálják, hogy idegenben jó az X, mert ez ellen a Pécs ellen, nem az. Székesfehérváron az lett volna, itt nem, úgyhogy nem is lenne szabad ezzel takarózni. Szivicsről már a kezdeteknél leírtuk, hogy ő szinte sosem vállalja a felelősséget és ez most sem volt másképp, pedig ezt vereséget döntetlent nyugodtan írhatjuk a számlájára. Ahogy korábban a sikereknél is komoly szerepe volt, úgy most a három gyengébb meccsben is benne volt a keze. Jön két hét szünet (hogy miért nincs hétvégén kupaforduló azt kérem magyarázza meg nekem valaki), rendezhetjük a sorokat, rettentő kemény 5 meccs vár ránk! Ha másképp láttad ezt a meccset, vagy csak szimplán lehülyéznél, kommentben megteheted.

Hajrá Diósgyőr!